Comunicarea cu oamenii dificili la locul de muncă
Unii clienți sau colegi te înnebunesc?

O știi suficient de bine, ce înseamnă să fii într-un mediu de lucru cu oameni toxici. Un singur abuzator verbal sau manipulator singur poate sabota o întreagă echipă, dacă nu întreaga companie. Clienții persistent dificili și nebuni vă pot determina să vă acordați cea mai mare atenție, neglijând în același timp marea majoritate a clienților plăcuți și mulțumiți.

Așa cum mulți dintre noi am asistat la școală, de multe ori nimeni nu are curajul sau priceperea de a opri agresorii. Organizațiile evită să abordeze problema din teama de a crea scandal și de a atrage o atenție și mai negativă.

Pe de altă parte, negativitatea constantă afectează grav sănătatea și productivitatea angajaților. Angajații își pot supăra compania pentru că nu creează un climat de lucru sigur. Absenteismul poate crește, precum și chiar comportamentul lipsit de etică, cum ar fi furtul angajaților (ca „compensare” subiectivă pentru lipsa de supraveghere).

Adăugați un mediu de lucru internațional la mix, cu echipe compuse din diferite naționalități, culturi, religii și limbi, iar potențialul conflictului crește exponențial. Mai mult decât atât, interacțiunile într-o anumită limbă între vorbitorii nativi și non-nativi sunt pe un teren de joc inegal.

De-a lungul a peste douăzeci de ani de experiență internațională în echipe multietnice și multilingve, am dezvoltat o metodă care vă permite să creați sistematic granițe împotriva abuzurilor verbale, chiar dacă vorbiți într-o limbă străină.

Născut în Germania, sunt lector și consultant în psihologia muncii și organizațională. După absolvirea Universității din Hamburg, Germania, în 2006, predau psihologia la universități din sud-estul Europei, fac cercetări, precum și lucrez ca consultant pentru companii private și organizații internaționale precum UNICEF, OIM sau Terre des Hommes.

Sunt autorul a zece cărți, precum și gazda podcastului „Psihologia muncii și organizațională - cu Gerhard Ohrband”, singurul podcast de psihologie din lume în 21 de limbi.