Combinând îmbunătățirea limbilor străine cu formarea în comunicare în afaceri:

Centre de evaluare pentru limbi străine 

(în germană, engleză, spaniolă, rusă, română, portugheză)

Un centru de evaluare (AC) este un instrument utilizat în selecția personalului, de obicei pentru posturi de conducere.
Candidații sunt observați și evaluați într-o varietate de exerciții, cum ar fi prezentări, jocuri de rol sau discuții de grup.
AC-urile bine pregătite au cea mai mare validitate predictivă dintre metodele de selecție a posturilor.

Într-un AC, candidații trebuie să se confrunte cu situații dificile, dezvăluind astfel potențialul lor pentru provocări viitoare la locul de muncă. Este mult mai dificil să trișezi performanța într-un AC decât să creezi o impresie favorabilă în timpul unui simplu interviu de angajare.

Metoda GO este o abordare revoluționară, aplicând metode AC la formarea lingvistică.

De ce ar trebui să încercați asta?

Cu cursurile de limbi străine tipice, există un decalaj mare între provocările concrete de lucru și exercițiile din timpul lecțiilor. Prin aplicarea Metodei GO, angajații dumneavoastră își vor îmbunătăți abilitățile lingvistice, dezvoltând în același timp abilitățile de comunicare necesare într-o varietate de situații legate de locul de muncă.
Ne concentrăm pe a deveni mai buni în rezolvarea problemelor legate de locul de muncă într-o limbă străină și apoi începem să reducem sistematic greșelile gramaticale. Cursurile obișnuite de limbi străine, adesea procedează invers: încep prin a lucra la gramatică și adesea nu ajung niciodată la punctul în care participanții pot începe să exerseze conversația liberă.
Angajații sunt, de obicei, mai deschiși la feedback cu privire la abilitățile lor generale de comunicare în timpul formării în limbi străine. Într-un antrenament standard de comunicare în limba lor maternă, ei pot fi mai defensivi.

Cum funcționează practic metoda GO?

• Împreună cu personalul cheie din compania dumneavoastră, stabilim o listă cu cel puțin 20 de situații provocatoare cu care se pot confrunta angajații dumneavoastră.
• Echipa noastră de la The GO Method va dezvolta materiale de instruire specifice pentru acele situații, inclusiv instrucțiuni detaliate de joc de rol.
• În timpul sesiunilor de antrenament săptămânal (de obicei de 2 sau 3 ori pe săptămână), în prima jumătate a fiecărei sesiuni, participanții joacă acele situații.
• Instructorul documentează greșelile gramaticale și problemele lingvistice pentru fiecare participant.
• Fiecare participant primește feedback detaliat, atât cu privire la abilitățile de comunicare, cât și la problemele lingvistice.
• În a doua jumătate sunt explicate regulile gramaticale necesare, se oferă vocabularul lipsă și se fac exerciții specifice pentru remedierea greșelilor tipice.
• După fiecare sesiune, fiecare participant pleacă cu o analiză clară a greșelilor sale sistematice și a subiectelor de dezvoltare viitoare.

Care sunt rezultatele?

• Participanții își pierd frica sau teama în timp ce comunică într-o limbă străină.
• Ei învață cum să comunice mai eficient, chiar dacă gramatica lor nu este perfectă.
• Ei dezvoltă abilități specifice de comunicare (cum ar fi ascultarea activă, adresarea întrebărilor și a fi mai empatic) care le vor îmbunătăți performanța generală la muncă.

Cum puteți testa Metoda GO?

Contactați-ne și programați o consultație gratuită. După aceea, oferim două sesiuni de grup gratuite pentru angajații dvs. Vezi mai jos detaliile noastre de contact.


Fă clic aici pentru fișierul PDF al acestei pagini.

Contact

Gerhard este ușor accesibil prin telefon, e-mail sau social media.

Alege canalul cel mai potrivit pentru tine.

E-mail: [email protected]

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gerhardohrband/

Twitter: https://twitter.com/JOhrband

Mobil: +37368026059 (și pentru WhatsApp, Viber și Telegram)