Ce spun foști elevi?

Iurie, inginer:  Acum 5-6 ani, la una din intersectiile pe drumul vietii mele, trebuia sa fac o alegere. Merg cu Limba Gemana mai departe cot la cot sau a fost ceva trecator? Ideea a venit din mediul technic acolo unde am avut careva tangente cu ingineri germani si dorinta de a m-a regasi, de a deveni mai „Bun“ in domeniu, de a invata ceva nou (Cultura, Oameni, Veziuni, Idei), m-a determinat sa caut unde as putea sa incep provocarea.

Prima lectie cu Gerhard mi-a incalzit asa de tare „Materia cenusie“, ca am iesit de acolo cu dureri de cap. Au fost asa de multe urcusuri si coborari dar dorinta a fost mai mare. De fiecare data imi puneam acelesi intrebari: De ce am nevoie ? Pentru ce ? Ce voi obtine ? Unde am posibilitatea sa ajung ? etc

Metoda sau metodele lui Gerhard au fost si sunt pentru mine indicarea directiei. Educatia motonona din scoala imi soptea la ureche ca nu este ceea ce trebuie: unde sunt cartile ? temele pentru acasa ? Notele ? Frustrarea ma cuprindea tot mai mult. Am lasat… am revenit… am mers la alte scoli… am lasat… apoi iarasi am revenit… pana am inceput a imi forma o mica rutina. A fost o perioada foarte instabila dar acolo mi-a fost inceputul.

Gerhard a venit cu ceva nou si metodele lui le folosesc deja ca „spalatul dintilor“. Iata cele mai importante care le folosesc (sau care le-am utilizat pana la un anumit nivel):

- Cititul stirilor cu viteza incetinita https://www.dw.com/de (5-10 min fiecare zi)

- Ascultarea unui podcast, video, audio, apoi chiar filme (2-5 min)

- Transcrierea textelor din careva materiale video (2-5 min)

- Ascultarea unui Canal Radio (deutschlandfunk.de)

- Cel mai bun profesor este dictionarul, asta veti intelege in timp

- Citirea cartilor, recomand acest autor „Nicholas Sparks“ (la alegere)

- Vocabular (Nu va concetrati pe cel uzual, mergeti din start pe cel profesional) (1-10 cuv/zi si repetare!!!)

- Gramatica, am invatat-o cel mai putin (Element cheie dar nu esential. Exista chiar Articole Stiintifice in care se scrie ca limba vorbita zi de zi este la nivel B1).

Aproape toate aceste puncte le fac zilnic. Evident, unde aveti mai multe lacune acolo va dedicati mai mult.

Luand in consideratie ca acum ceva timp, habar nu aveam de limba germana si acum deja locuiesc in aceasta tara, pot conversa, activez in domeniu, pot cu siguranta sa spun ca aceasta metoda a fost, este si va fi cea mai efectiva metoda pe care o cunosc si care o dezvolt dupa necesitatile mele mai departe.  

Mihai, profesor universitar: Parafrazând conceptul lui A. France, metoda profesorului Gerhard Ohrband stârnește curiozitatea celor pe care îi îndrumă. Deschide mintea, fără a o supraîncărca și pune acolo idei testate (Sätze bauen – e preferata mea). Tot ce mai rămâne de făcut, e să menținem cadența acțiunilor noastre.

Loredana, studentă: Cursurile oferite de către Gerhard Ohrband sunt total diferite de ceea cu ce sunt obișnuiți studenții și elevii din școlile noastre. La orele cu Gerhard, noi nu utilizăm deloc manualele, bazându-ne pe practică. Comunicăm și audiem diverse dialecte germane. Iată de ce, odată ajunsă în Germania nu am avut dificultăți in a înțelege nativii, deși ei vorbesc repede. Dacă ne-am fi bazat pe vechea metoda de utilizare a manualului, cred ca tot as fi rămas la “Hallo! Wie heißen Sie?“.Recomand cu încredere cursurile cu Gerhard, care sunt perfect adaptate la realitatea din Germania!    

Mihaela: Tare mult îmi plăcea modalitatea Dvs de a preda și urmărind postarile Dvs, mă bucur sa vad ca mereu căutați tot felul de tehnici pentru a facilita procesul de învățare.

Alexandra: La câte materiale gratuite sunt acum pe internet, pe youtube, pe grupurile de fb, pot învăța singuri începătorii. Dar să faci germană cu un german cu studii în domeniu, este pentru un nivel superior. Ce "profesori" văd eu fără studii pe net, vai și vai. Cine înțelege situația prezentată mai sus, face foarte bine!

Adina: Sunt multi "profesori romani" care predau germana pe nett dar ei nu vorbesc corect nici lb. romana, recomand Gerhard 100%

Victor: Ich heiße Victor und ich war Student in ihrem Deutschkurs (Falls Sie sich nicht an mich erinnern). Wir haben seit 2 Jahren Deutsch gemacht (glaube ich? Vielleicht mehr) und ich habe das Studium nach dem C1-Kurs beendet (irgendwo Anfang Februar oder Ende Januar).

Danach habe ich mich für die Goethe B2 Prüfung angemeldet. Den Test habe ich am 16. März abgelegt und gestern habe ich das Ergebnis erhalten.

Um ein Modul zu bestehen, brauchte ich mindestens 60 Punkte.

Beim Hören bekam ich 77 Punkte

Beim Lesen 80

Beim Schreiben 89

Beim Sprechen 100 (max)!

Also Sie können sehen, dass Ihre Methode wirklich funktioniert hat. Die meisten Punkte, die ich erhielt, waren, als ich etwas „produzieren“ musste (Schreiben und Sprechen), etwas, das am Ende immer zählt.

Der Test war nicht sehr schwierig. Ich hatte einige Schwierigkeiten mit dem Hörverstehen, aber ich denke nicht, dass das Ergebnis schlecht ist (könnte aber besser sein :( ). Ich hatte nicht viele Probleme mit den anderen Teilen.

Wenn wir mein Ergebnis in eine Note mitteln könnten, wäre es 86,5 Punkte. Etwas, dass der Note “Gut” entspricht.

Ich wollte nur sagen, dass ich froh mit dem Ergebnis bin, und ich glaube, dass Sie mir sehr viel geholfen haben, nicht nur den Test zu bestehen, aber auch besser Deutsch zu kennen. Ihre Unterrichtsmethode ist großartig und sehr hilfreich für diejenigen, die die Sprache tatsächlich lernen möchten.

Tatiana: Eu fac studii online cu GerhardOhrband, si metoda dlui e geniala si logica, sunt foarte multumita. puteti contacta si afla detalii, daca va convine, veti intelege confortul de a studia de acasa (online), cu un profesor cointeresat sa stiti a vorbi si a va descurca in limba germana. Nu mi imaginam cum e posibil, dar deja imi place!!!

Daniela, medic: Cu siguranță cea mai bună alegere în materie de cursuri de germană! Înveți germana rapid, conform propriilor necesități, aplicând regulile gramaticale în construirea propriilor propoziții, deprinzând rutine zilnice și autodisciplină. Pentru mine, personal, avantajul principal, au fost temele de conversație variate și avansate, absolut necesare integrării și funcționării într-o societate străină.

Cristina: Interesante, flexibile, un pic șocante, dar niciodată monotone - astfel pot fi caracterizate lecțiile de limba germană ale dlui Ohrband. Am învățat să lucrez mult independent, am învățat metode noi de lucru, pe care le aplic și acum în practică.

Octavian, avocat: Am început să învăț germana singur, prin diferite aplicații mobile, dar văzând că gramatica este prea complexă am decis să recurg la un profesor.  Lecțiile dlui Ohrband m-au ajutat să ating un nivel nou.  În special el mi-a oferit o structură, o strategie de studiere care mă ajută să continui, pe termen lung, perfecționarea cunoștințelor.