Henkilöstö- ja muutosjohtaminen monikielisissä ympäristöissä toimiville yrityksille

Globalisoituneessa taloudessa yritykset toimivat yhä monietnisemmissä ja siten monikielisissä ympäristöissä. Vaikka toimisit vain yhdessä maassa, on todennäköistä, että työvoimasi monimuotoistuu vuosittain. Suurimmalla osalla yrityksiä on kuitenkin asiakkaita ympäri maailmaa tai he haluavat tulla uusille markkinoille. Toimitusketjut ulottuvat tyypillisesti kaikilla mantereilla.

Sisäisten kielikurssien luottaminen tai työntekijöille maksettavien apurahojen maksaminen ei aina tuota toivottuja tuloksia. Suurin osa kielikursseista ei ole suunnattu tiettyyn työympäristöösi ja etenkin nyt sanalliseen kommunikointiin kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa ympäri maailmaa, jotka puhuvat kaikkein monipuolisimmista aksentteista ja murteista. Ja ongelma ei ole vain kieli, vaan myös kulttuurien välisten erojen käsittely. Tämä tulee entistä selvemmäksi, kun kommunikoimme pääasiassa sähköpostitse tai puhelinsovelluksilla, koska emme voi käyttää muita vihjeitä tulkittaessa kumppaneidemme viestejä.

Olen luennoitsija ja konsultti työssä ja organisaation psykologiassa, ja moniluku, lähetän viikoittain 21 kielellä. Olen työskennellyt kansainvälisesti yli 20 vuotta yksityisen ja kansalaisjärjestöjen organisaatioiden kanssa, ja autan sinua navigointiin vaikeissa kulttuuri- ja kielellisissä vesissä.

Asiantuntemukseni alueet ovat:

  • Rekrytointi,
  • Suorituskyvyn arviointi,
  • Asiakassuhteiden hallinta,
  • Minimoi työstressi ja irtaantuminen
  • Kuinka johtaa joukkueita,
  • Organisaation muutos ja kehitys.

Toimitan konsultointiani myös verkkoeminaarien ja muun online-avun muodossa.

VALMIS puhua? Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soita minulle numeroon 0037368026059 


 .