Human resources en verandermanagement voor bedrijven in meertalige omgevingen

In een geglobaliseerde economie opereren bedrijven in steeds meer multi-etnische en dus meertalige omgevingen. Zelfs als u slechts in één land actief bent, is de kans groot dat uw personeelsbestand elk jaar diverser wordt. De meeste bedrijven hebben echter klanten over de hele wereld, of hopen nieuwe markten te betreden. Supply chains beslaan doorgaans alle continenten.


Een beroep doen op interne taalcursussen of het betalen van studiebeurzen aan werknemers levert niet altijd de resultaten op waar u op had gehoopt. De meeste taalcursussen zijn niet gericht op uw specifieke werkcontext en, vooral nu, op mondelinge communicatie met partners en klanten van over de hele wereld die in de meest diverse accenten en dialecten spreken. En het probleem is niet alleen de taal, maar ook het omgaan met interculturele verschillen. Dit wordt meer uitgesproken wanneer we voornamelijk communiceren via e-mail of telefonische apps, omdat we geen andere aanwijzingen kunnen gebruiken bij het interpreteren van de berichten van onze partners.


Ik ben docent en adviseur in arbeids- en organisatiepsychologie en een polyglot, die wekelijks uitzendt in 21 talen. Ik werk al meer dan 20 jaar internationaal met organisaties in de particuliere en niet-gouvernementele sector en ik zal u helpen bij het navigeren door moeilijke culturele en taalkundige wateren.


Mijn expertisegebieden zijn:

  • Rekruteren,
  • Prestatiebeoordeling,
  • Beheer van klantrelaties,
  • Minimalisering van beroepsstress en uittreding,
  • Teams leiden,
  • Organisatieverandering en ontwikkeling.
Ik lever mijn consultancy ook via webinars en andere vormen van online assistentie.

KLAAR OM TE PRATEN? Stuur me een e-mail op [email protected] of bel me op 0037368026059


 .