Metoda GO

"Locuiesc în Germania de ani de zile. Am trecut prin toate nivelurile și am susținut examenele necesare. Cu toate acestea, încă mai fac prea multe greșeli pentru a obține o ocupație serioasă în profesia mea ".

Este ușor să începi o limbă străină. Este nevoie doar de practică și de a trăi în străinătate pentru a deveni fluent. Dar pentru a învăța ultimele (!) 5% și a vorbi fără greșeli, totuși, vei avea nevoie de o abordare complet diferită.

Metoda GO te ajută să scapi de greșelile cronice de gramatică și pronunție prin aplicarea psihologiei și a principiilor managementului calității.

Ofer cursuri corective pentru anumite limbi, precum și un sistem general de îmbunătățire a utilizării oricărei limbi. Sprijin companiile în îmbunătățirea competenței lingvistice a angajaților-cheie.

Gerhard J. Ohrband

Psiholog și poliglot din Hamburg / Germania. Căsătorit, un copil. MA în psihologie de la Universitatea din Hamburg. Mai mult de 15 ani de experiență ca lector universitar în psihologie, precum și un consultant pentru UNICEF, Terre des Hommes, OIM, UE și companii private. Coordonator al rețelei GO, cu reprezentanți din peste 90 de țări din întreaga lume.

Vorbesc 21 de limbi. Nu este acesta un semn suspect de a fi un guru fals? Încerc să fiu cât mai transparent cu privire la abilitățile mele de limbă. Dacă accesați secțiunea podcasts, puteți verifica cât de bine (sau greșit) vorbesc fiecare dintre aceste limbi. Înregistrez podcast-urile într-o singură dată, fără să citesc din note, fără înregistrări repetate și fără nicio editare de greșeli. Scopul podcast-urilor este de a ajuta cât mai multe persoane. Dacă comit greșeli în timp ce vorbesc, dar ascultătorii (vorbitori nativi) înțeleg ideea despre ceea ce spun și asta face o diferență în învățarea limbii lor,  este mai mult decât suficient pentru mine.

Și, mi-a luat mai mult de 20 de ani pentru învățarea acestor limbi și încă lucrez foarte mult la ele. Prin urmare, nu promit niciun remediu magic. Cu toate acestea, această experiență mi-a oferit idei despre ceea ce funcționează și ce nu.

Recomandări

Daniela Mârzac, medic:

Cu siguranță cea mai bună alegere în materie de cursuri de germană! Înveți germana rapid, conform propriilor necesități, aplicând regulile gramaticale în construirea propriilor propoziții, deprinzând rutine zilnice și autodisciplină. Pentru mine, personal, avantajul principal, au fost temele de conversație variate și avansate, absolut necesare integrării și funcționării într-o societate străină. 

Cristina Burucenco:

Interesante, flexibile, un pic șocante, dar niciodată monotone - astfel pot fi caracterizate lecțiile de limba germană ale dlui Ohrband. Am învățat să lucrez mult independent, am învățat metode noi de lucru, pe care le aplic și acum în practică.

Octavian Cazac, avocat:

Am început să învăț germana singur, prin diferite aplicații mobile, dar văzând că gramatica este prea complexă am decis să recurg la un profesor.  Lecțiile dlui Ohrband m-au ajutat să ating un nivel nou.  În special el mi-a oferit o structură, o strategie de studiere care mă ajută să continui, pe termen lung, perfecționarea cunoștințelor.

Clienți

Nu vă/te cunosc. Internetul este plin de fraude și mă tem să devin victimă.

  • Poți consuma săptămânal și gratuit conținutul meu de pe podcastul meu în română, pe care poți să-l asculți prin aplicația ta favorită, fără niciun risc: de pe Spotify, Google Podcasts, Stitcher, etc. Vezi: www.anchor.fm/romaniango .
  • Pentru cursurile mele online, îți ofer pentru primele două niveluri accesul pe viață la doar 10$. Așa poți testa cum funcționează metoda mea, și dacă ești mulțumit de serviciul meu. În aceste două cursuri ai, în principiu, suficiente materiale pentru a practica intens jumătate de an.
  • Cursurile sunt pe o platformă internațională standard și sigură (www.thinkific.com), iar modalitatea de plată prin Paypal îți protejează datele tale personale (dacă totuși preferi prin transfer bancar, atunci îți voi trimite o factură cu contul în Germania la Commerzbank).  
  • Eu ca persoană sunt extrem de transparent: mă poți căuta prin Google (există doar două persoane cu numele Gerhard Ohrband, și celălălt n-are, din câte știu, nimic de a face cu învățământ sau psihologie); poți să contactezi și contactele mele de pe Linkedin, sau, cel mai bine, foștii mei studenți.
  • Vorbiți într-adevăr 21 de limbi? Pare cam exagerat. Tu singur poți verifica cât de bine (și rău) vorbesc unele dintre ele, ascultându-mă prin podcasturile mele săptămânale: www.thegomethod.org/podcasts îți oferă lista întreagă de podcasturi.  Vorbesc fără notițe, ci spontan, nici nu le înscriu de repetate ori (nici n-aș avea timp pentru astă). De aceea, le public și cu greșeli și gafe.
  • Eu nu-ți promit niciun ”leac magic”, de gen ”Vorbește fluent și fără efort în doar câteva săptămâni”. Dimpotrivă, dacă ai de ales între scurtături și drumul cel lung, alege mereu ultimul, deoarece nicio scurtătură nu merge. La urma urmei, ai doar de pierdut ani de zile cu o scurtătură după altă. Dar: eu te asist cum să faci primii pași în mod corect pe drumul cel lung, sau te ajut când te-ai rătăcit.

 .