Află, cum un profesor german te poate ajuta nelimitat!

Sunt lector universitar, german nativ din orașul Hamburg, antreprenor și poliglot (vorbesc 21 de limbi).

Am ajutat mai mult de 1200 de elevi din România și Moldova să susțină teste de germană, să vorbească aproape ca un nativ și să facă carieră în Germania, Austria și Elveția. 

Pe cine ai tu când ai nevoie de ajutor urgent când te pregătești pentru un examen, un interviu de angajare, când ai de scris ceva mai oficial sau trebuie să faci o prezentare la serviciu?

Cursuri și materiale gratuite sunt o sumedenie. Dar, când e vorbă de ajutor concret în timp util, totul arată diferit. Mai ales că, dacă e vorbă de serviciu, vrei nu doar să fie ”corect” la gramatică, dar să fie și potrivit situației și într-o stilistică adecvată. 

Înscrie-te la orice nivel (vezi mai jos), și te asist nelimitat în timp și la orice întrebare. Dacă vrei să mă testezi, încearcă cursul gratuit, apăsând butonul de mai jos. Avertizare: da, am acolo multe materiale și exerciții interactive; totuși, folosește-te de oportunitatea de a mă contacta direct.

Vreau cursul meu gratuit
 
 La fel, poți să aplici pentru o lecție live de 90 de minute gratuită. Îți răspund la orice întrebare, dar, cel, mai important, vom practica așa cum învață grupele mele obișnuite. Vei practica chiar tu. Nu va fi o reclamă de 90 de minute pentru cursurile mele. 

Atenție: fac doar două lecții pe lună și numărul participanților este limitat.

Vreau o lecție gratuită

”Ce alte lucruri gratuite mai aveți, ca să văd, cine sunteți?”

Cartea mea ”Învață limbi străine acasă” conține rețete, ”mură în gură”, cum să automatizezi procesul tău de învățare, dar și multe tehnici despre cum poți învăța singur limba germană. Primește-o gratuit, abonându-te la newsletter-ul meu.

Vreau cartea dvs. gratuită 

Îți recomand, la fel, să urmărești podcastul meu săptămânal, unde îți dau sfaturi cum să înveți mai bine de acasă.

Vrei o consultație gratuită de 15-30 de minute cu mine prin Skype, WhatsApp sau Viber? Contactează mă prin e-mail pentru programare: [email protected]

Vrei cursuri online și în viu, și vrei să vezi locurile disponibile?

Cursuri online și în viu

Vrei să afli mai multe despre mine și metoda mea? 

Atunci citește mai jos.


Care sunt problemele principale cu cursurile obișnuite, dar și cu materialele gratuite din internet?

Iată ce am aflat de la elevii mei, care s-au adresat la mine, deseori după ani de experimente cu alte cursuri și cu aplicații gratuite. 

 • Nimeni nu lua în considerare nevoile lor specifice. Unul vrea să activeze ca medic, altul ca meșter, altcineva vrea să fii în stare să comunice cu alți părinți de la grădiniță, iar încă altcineva nici nu știa ce să facă peste un an. Este clar, că fiecare ar trebui să învețe din start germana prin o abordare indivualizată, ca să ajungă mai repede și eficient la țel.
 • Nu știau ce să facă acasă. Simțeau că se înecau în materiale și aplicații. Aveau nevoie de un ”antrenor”, care să-i orienteze regulat.
 • Metodele respective lucrau bine la început, dar apoi nu mai faceau progrese. Aveau nevoie de o metodă care să-i ajute la orice nivel, și cu care să ajungă la un nivel aproape de vorbitor nativ.
 • Deși au învățat multă teorie, nu și-au dezvoltat o intuiție, cum să construiască propriile lor propoziții într-o manieră flexibilă. O metodă bună ar trebui să înceapă cu asta de la prima lecție.

După mai mult de 20 de ani de când predau limba germană, pe lânga cariera mea la universitate, am creat o platformă care ia în considere deficiențele sus-menționate. Citește mai departe pentru a afla mai multe sau contactează-mă direct pentru o consultație gratuită ([email protected]; sau prin Facebook).

În afară de a rezolva problemele sus-menționate vei profita de următoarele:

 • Te corectez, atât la texte (de pildă, CV-uri sau scrisori de motivare), cât și dacă îmi trimiți înregistrări audio.
 • Te poți antrena pe drum în mașină sau cu căștile (desigur poți lucra și direct de pe mobilul sau calculatorul tău).
 • Toate materialele se descarcă ușor în format mp3 și pdf.
 • Chiar dacă ai un program de lucru încărcat, vei face progrese cu doar câteva minute pe zi.
 • Nu te grăbesc fiindcă vei avea acces la platformă nelimitat și pe viață.
 • Când ai o problemă urgentă, îți răspund la întrebări personalizate prin platformă, e-mail sau Skype.
 • Materialele audio te obligă să vorbești chiar tu.

Între timp, câte ceva despre mine:

Psiholog și profesor de limbi străine, din Hamburg / Germania (* 1979). Căsătorit, doi fii. Master în psihologie de la Universitatea din Hamburg. Peste 15 ani de experiență ca lector universitar în psihologie, precum și consultant pentru UNICEF, Terre des Hommes, OIM, UE și companii private. Vorbesc 21 de limbi, și tu poți verifica cât de bine (și rău) vorbesc unele dintre ele, ascultându-mă prin podcasturile mele săptămânale: www.thegomethod.org/podcasts îți oferă lista întreagă de podcasturi.

Cunoscut din

Nu vă/te cunosc. Internetul este plin de fraude și mă tem să devin victimă.

 • Poți consuma săptămânal și gratuit conținutul meu de pe podcastul meu în română, pe care poți să-l asculți prin aplicația ta favorită, fără niciun risc: de pe Spotify, Google Podcasts, Stitcher, etc. Vezi: www.anchor.fm/romaniango .
 • Pentru cursurile mele online, îți ofer pentru primele două niveluri accesul pe viață la doar 10$. Așa poți testa cum funcționează metoda mea, și dacă ești mulțumit de serviciul meu. În aceste două cursuri ai, în principiu, suficiente materiale pentru a practica intens jumătate de an.
 • Cursurile sunt pe o platformă internațională standard și sigură (www.thinkific.com), iar modalitatea de plată prin Paypal îți protejează datele tale personale (dacă totuși preferi prin transfer bancar, atunci îți voi trimite o factură cu contul în Germania la Commerzbank).  
 • Eu ca persoană sunt extrem de transparent: mă poți căuta prin Google (există doar două persoane cu numele Gerhard Ohrband, și celălălt n-are, din câte știu, nimic de a face cu învățământ sau psihologie); poți să contactezi și contactele mele de pe Linkedin, sau, cel mai bine, foștii mei studenți.
 • Vorbiți într-adevăr 21 de limbi? Pare cam exagerat. Tu singur poți verifica cât de bine (și rău) vorbesc unele dintre ele, ascultându-mă prin podcasturile mele săptămânale: www.thegomethod.org/podcasts îți oferă lista întreagă de podcasturi.  Vorbesc fără notițe, ci spontan, nici nu le înscriu de repetate ori (nici n-aș avea timp pentru astă). De aceea, le public și cu greșeli și gafe.
 • Eu nu-ți promit niciun ”leac magic”, de gen ”Vorbește fluent și fără efort în doar câteva săptămâni”. Dimpotrivă, dacă ai de ales între scurtături și drumul cel lung, alege mereu ultimul, deoarece nicio scurtătură nu merge. La urma urmei, ai doar de pierdut ani de zile cu o scurtătură după altă. Dar: eu te asist cum să faci primii pași în mod corect pe drumul cel lung, sau te ajut când te-ai rătăcit.

Toate cursurile

Cum funcționează cursurile? 

 • Pe platformă ai explicații și exerciții. Cantitatea materialului și a exercițiilor corespunde cel puțin unui curs de 20 - 30 de lecții de 90 de minute.
 • Le poți face online de pe calculator sau mobil, sau pot să descarci toate materialele în format pdf și mp3. 
 • Te ghidez să-ți stabilești rutina ta zilnică de exerciții. Când ai probleme sau ai nevoie de îndrumare sau corectare, îți răspund personal prin email sau Skype. Poți să mă contactezi cât dorești.
 • Dacă ești indecis sau nu știi care nivel îți convine, poți beneficia de o consultație gratuită prin Skype. Doar contactează-mă prin e-mail: [email protected]
 • Indiferent care nivel alegi, poți să mă contactezi pentru asistență la orice temă din orice nivel. 
 • Pentru a te hotărâ pentru ce nivel să aplici, compară temele de gramatică la fiecare nivel și alege ceea unde simți că ai cele mai multe lacune.
 • Linkurile de jos duc la paginile informative despre nivelurile respective. Cursurile sunt pe Thinkific, o platformă de cursuri internațională și sigură. Modalitatea de plată, prin Paypal, reprezintă cea mai sigură variantă. Nu trebuie să riști cu cardul tău de credit. Dacă nu ai cont Paypal, poți plăti și prin transfer bancar la contul meu din Germania. În acest caz, contactează-mă ca să-ți emit o factură cu datele bancare.

A 1.1 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-a11

A 1.2 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-a12

A 2.1 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-a21

A 2.2 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-a22

B 1.1 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-b11

B 1.2 https://gerhards-school.thinkific.com/courses/germana-b12

Prima mea săptămâna cu limba germană 

https://gerhards-school.thinkific.com/courses/prima-mea-saptamana-cu-limba-germana

Pregătire pentru examene și coaching individual

Din păcate, n-am timp pentru lecții individuale de pregătire pentru examene. Doar pot să ofer 1-3 ședințe de coaching  la Skype pentru organizarea rutinei de pregătire. Contactează-mă prin e-mail. Prețul pentru o lecție individuală de 90 de minute este 25 de Euro, achitabile prin Paypal sau transfer bancar.


Recomandări

Daniela Mârzac, medic:

Cu siguranță cea mai bună alegere în materie de cursuri de germană! Înveți germana rapid, conform propriilor necesități, aplicând regulile gramaticale în construirea propriilor propoziții, deprinzând rutine zilnice și autodisciplină. Pentru mine, personal, avantajul principal, au fost temele de conversație variate și avansate, absolut necesare integrării și funcționării într-o societate străină. 

Cristina Burucenco:

Interesante, flexibile, un pic șocante, dar niciodată monotone - astfel pot fi caracterizate lecțiile de limba germană ale dlui Ohrband. Am învățat să lucrez mult independent, am învățat metode noi de lucru, pe care le aplic și acum în practică.

Octavian Cazac, avocat:

Am început să învăț germana singur, prin diferite aplicații mobile, dar văzând că gramatica este prea complexă am decis să recurg la un profesor.  Lecțiile dlui Ohrband m-au ajutat să ating un nivel nou.  În special el mi-a oferit o structură, o strategie de studiere care mă ajută să continui, pe termen lung, perfecționarea cunoștințelor.

Contact

Gerhard Jörg Ohrband

Esinger Steinweg 85

D-25436 Uetersen

Germania

E-Mail: [email protected]

 .